Onafhankelijke vertrouwenspersoon

CJG+ de Kempen
Zoeken

Onafhankelijke vertrouwenspersoon

Jongeren en ouders kunnen een beroep doen op, of zich laten bijstaan door een onafhankelijke vertrouwenspersoon als zij vragen, problemen of klachten hebben over de jeugdhulp. 

De onafhankelijke vertrouwenspersonen informeren en adviseren wat de rechten en mogelijkheden zijn. Ze ondersteunen ouders en jongeren ook bij het bespreekbaar maken van onvrede om zo tot een oplossing te komen. Alle cliënten in de jeugdhulp hebben recht op een gratis onafhankelijke vertrouwenspersoon.

Voor het CJG+ is dit geregeld via Zorgbelang Brabant en het AKJ. Zie voor meer informatie www.zorgbelang-brabant.nl/vertrouwenspersonen-jeugdhulp. Voor het eerste contact: 088 - 555 10 00 (landelijke nummer van het AKJ) of e-mail naar info@akj.nl of vul het contactformulier in op www.akj.nl/contact. Als je al contact hebt gehad met een vertrouwenspersoon van Zorgbelang Brabant, kun je op maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur bellen naar 013 20 20 055. Je kunt hen ook mailen: vertrouwenspersonen@zorgbelang-brabant.nl.

Snel naar